Visum Turkije kopen

Hoewel het sinds 2015 niet meer mogelijk is om een visum bij het vliegveld te kopen, biedt het internet steeds meer diensten voor een visum Turkije kopen. Voor het land Turkije is het verlicht om een visum aan te schaffen. Hiervoor geldt een visumplicht waar de landen Nederland en België onder vallen. Websites als evisumturkije-aanvragen geven hier allerlei informatie voor en de optie om elektronisch dit officiële reisdocument op te vragen. Het voordeel hiervan is dat alle informatie op een plek te vinden is en u vervolgens de stappen kunt zetten om het visum te ontvangen. Alles staat duidelijk omschreven en u zult zonder te veel moeilijkheden aan een visum komen. Voor een visum Turkije kopen moet u wel een betaling doen. Als u dit via eVisa doet, dan is de betaling digitaal te voldoen via veilige betalingswijzen als iDeal en via creditcard. Mocht u tijdens de aanvraag toch nog op vragen komen, dan kunt u de antwoorden vinden via de website of contact opnemen met de klantenservice. Een visum Turkije kopen is een aanvraag die wel op correcte wijze gedaan moet worden, om zonder problemen uw reis te vervolgen. Welke procedures u moet aanhouden staat uitgebreid beschreven op de website. Er kan in principe weinig mis gaan, als u alles goed opvolgt.

De regels voor een visum Turkije kopen

Het aanvragen voor een visum is simpelweg een reisdocument om toegang te krijgen voor een land. Daarmee geeft u aan dat u voor een verblijf van maximaal 90 dagen vanwege toeristische of commerciële doeleinden het land bezoekt. Dit geeft u aan met een visum Turkije kopen. Bedenk goed hoe lang u in Turkije bent tijdens uw reis en controleer of uw paspoort ook nog geldig is. Deze informatie geeft u aan bij de aanvraag voor een visum Turkije kopen. Houd rekening met de volgende regels voor uw Turkse visum:

  • Het visum is 180 dagen geldig en de geldigheidsduur start op de door u aangegeven aankomstdatum.
  • Gedurende de 180 dagen mag u onbeperkt Turkije inreizen.
  • Met het visum kunt u maximaal 90 dagen achtereenvolgens in Turkije verblijven. Als u vaker binnen 180 dagen naar Turkije reist, mag het totaal aantal dagen niet meer zijn dan 90 dagen.
  • Als u voor de tweede keer naar Turkije reist, moet uw paspoort nog minimaal 150 dagen geldig zijn.
  • U moet het visum tijdens uw reis altijd bij u hebben om deze te tonen wanneer daarnaar gevraagd wordt.

Zorg ervoor dat de gegevens van uw paspoort overeenkomen met de informatie op uw visum. Als dat niet het geval is, dan kan u de toegang tot Turkije geweigerd worden.

Let op de uitzonderingen

Een visum Turkije kopen is niet voor alle gelegenheden nodig. Lees daarom goed de regels en uitzonderingen door die op evisumturkije-aanvragen.nl staan weergegeven. Zo voorkomt u ook dat u voor niets een visum aanvraag doet en extra kosten voor uw reis maakt. In geval van een doorreis is het namelijk niet nodig een visum te hebben. Dit is het geval als u bijvoorbeeld een tussenlanding maakt in Turkije. Wanneer uw verblijf op de luchthaven korter is dan 24 uur, dan is een visum Turkije kopen niet nodig. Er bestaan ook cruise-reizen die Turkije aandoen. Ook in dat geval hoeft u geen visum te hebben. Maar dan geldt alleen als u niet langer dan 72 uur in Turkije bent en ook niet buiten de stadsgrenzen komt waar het schip is aangelegd. Voor langere verblijven geldt weer een andere procedure. In geval van studeren of werken kunt u niet online een visum Turkije kopen, maar hiervoor moet u naar de Turkse ambassade of het Turkse consulaat.

Reageren is niet mogelijk