Vakantie houden op een agriturismo in Italië

Italië is voor veel mensen een vakantieland bij uitstek. Het is een uitgestrekt land dat omringd wordt door de Middellandse zee en dat is in vrijwel heel het land goed te merken. De gastvrijheid van de mensen, de uitgestrekte landen en de diversiteit aan landschappen is wat vele mensen aantrekt aan Italië. Daarnaast zijn veel vakantiegangers gevallen voor:

  • De cultuur
  • Het eten
  • De relaxte sfeer
  • De prachtige steden
  • De mooie meren

Italië heeft zeer veel te bieden en voor wie het echte Italiaanse leven wil ontdekken is het verblijf op een agriturismo in Italië niet weg te denken in de vakantieplannen. Een agriturismo in Italië biedt namelijk de mogelijkheid om in Italië te leven als een echte Italiaan. Dat is pas echt genieten van een vakantie in Italië.

Wat is een agriturismo in Italië

Net als in ons eigen land hebben veel agrarische bedrijven in Italië het moeilijk gehad. Om extra inkomen te genereren hebben veel agrariërs ervoor gekozen om deels of helemaal te veranderen in doelstelling van het agrarisch bedrijf. Op die manier zijn er agriturismo in Italië ontstaan. Dit wil zeggen dat op, om of nabij de boerderij onderkomens zijn gerealiseerd die het voor toeristen mogelijk maken om te verblijven bij een agrariër. Deze onderkomens zijn tegenwoordig uitgegroeid tot een zeer populaire vakantiebestemming en dit heeft geresulteerd in hoogwaardige kwaliteit, erg hartelijke gastvrijheid en een ware belevenis. Bij het verblijf op een agriturismo in Italië kan vaak een appartement gehuurd worden dat voorzien is van alle gemakken. In veel gevallen is er een woonkamer en keuken aanwezig samen met één of meerdere slaapkamers en een eigen badkamer met douche en/of bad en toilet. Daarnaast kan op de boerderij zelf vaak van diverse faciliteiten genoten worden. Zo hebben diverse agriturismo in Italië een zwembad laten aanleggen, maar er zijn ook locaties waar een restaurant aanwezig is, waar voor u gekookt kan worden en waar soms zelfs wellness-faciliteiten aanwezig zijn. Het voordeel van een agriturismo in Italië is dat het een kleinschalig opgezette locatie is. Daardoor heeft u vaak met slechts enkele andere gasten te maken en kunt u een echte unieke vakantiebeleving ervaren. Dat maakt het verblijf op een agriturismo in Italië geschikt voor allerlei mensen. Of het nu gaat om stelletjes, groepen vrienden of gezinnen, er is voor iedereen wel een geschikte accommodatie te vinden. Voor gezinnen met kinderen is het vooral leuk wanneer de agriturismo in Italië zijn authentieke karakter heeft behouden, waarbij bijvoorbeeld nog dieren op de boerderij aanwezig zijn of groente en fruit verbouwd wordt. Kinderen kunnen zich hier naar hartenlust vermaken en dat geeft de ouders ook de kans om te genieten van alles wat het Italiaanse leven hen te bieden heeft. Het voordeel van een verblijf bij een agriturismo in Italië is dat het een prima uitvalsbasis is om Italië verder te verkennen. De accommodaties zijn allemaal landelijk gelegen, waardoor snel de uitvalswegen bereikt kunnen worden om alle prachtige plaatsen van Italië te ontdekken. Dit zorgt ervoor dat Italië op een heel rustige en relaxte manier verkent kan worden.

Het boeken van een verblijf bij een agriturismo

Via de website www.myitaly.nl kan heel eenvoudig een agriturismo in Italië geboekt worden, waarbij gekozen kan worden uit tientallen accommodaties op de meest spectaculaire locaties. Italië is onderverdeeld in provincies en streken en waar u ook naar toe wilt in Italië, er is door MyItaly altijd een perfecte accommodatie voor u geselecteerd. MyItaly regelt uw verblijf graag voor u, zodat u enkel uw koffers hoeft te pakken en naar Italië hoeft af te reizen voor een prachtige vakantie.

Reageren is niet mogelijk