TENA werkt bij incontinentie klachten

Incontinentie kan een hele impact hebben op u dagelijks leven. Zeker als u nog niet zo lang last hebt van klachten en nog niet bekend bent met producten die kunnen helpen, geeft dit veel onzekerheid. U bent hierin zeker niet alleen. Veel mensen hebben gedurende hun leven last van incontinentie, waarbij de plas simpelweg niet meer goed kan worden opgehouden. Er bestaan zelfs verschillende vormen van incontinentie, die ervoor zorgen dat u soms of regelmatig urine verliest. Het incontinentiemateriaal van TENA is erop gericht om enig ongemak weg te nemen. Alle producten zijn ontwikkeld van uitstekend incontinentiemateriaal, waardoor u altijd profiteert van een droog en fris gevoel. Of u nu enkele druppels tot hele scheuten aan urine verliest, er is altijd een juist product beschikbaar dat u kan helpen.

Verschillende soorten incontinentie

Er zijn verschillende soorten incontinentie waarmee u te maken kunt krijgen. Zo is er inspanningsincontinentie, waarbij u urine verliest bij inspanning. Dit kan al plaatsvinden als u moet niezen of bij springen en lachen. Hierbij wordt druk uitgeoefend op de bekkenbodemspieren en blaasspier, waardoor deze niet meer goed samenspannen. Aandrangincontinentie speelt op als u de aandrang tot plassen niet meer kunt bedwingen. Vaak vertelt uw blaas u dat u naar het toilet moet, zelfs als dit niet het geval is. De blaas kan alvast enkele druppels loslaten, voordat u het toilet bereikt. Bij urineretentie blijft urine juist achter in de blaas, wanneer deze niet voldoende leegt. Er is vaak niet voldoende kracht of er treedt een vernauwing in de plasbuis op. Ook dan kan incontinentie opspelen, waarbij u alsnog druppels verliest zodra u het toilet verlaat. TENA speelt in op alle vormen van incontinentie.

Levels aan ongewenst urineverlies

Bij incontinentie spelen verschillende factoren mee in het bepalen welk product het meest geschikt is. Afhankelijk van de vorm aan incontinentie zult u minder of juist meer urineverlies bemerken. Hierin is ook elke situatie uniek, waardoor niet elk product voldoende bescherming biedt als het niet juist wordt ingezet. Incontinentie kan optreden in lichte vorm, maar ook zwaardere levels aannemen. Het kan verschillen tussen enkele druppels tot haast een volledige blaasinhoud. Begrijpelijkerwijs zijn er verschillende producten nodig om elke situatie zorgvuldig te ondersteunen. TENA biedt verschillende lijnen voor zowel mannen als vrouwen en daarin zijn uiteenlopende producten beschikbaar. Voor licht urineverlies voldoen TENA-inlegkruisjes of verbanden, waar voor zwaarder urineverlies eerder voor broekjes als TENA Pants gekozen kan worden. Zo bent u optimaal beschermd en weet u wat u aan het incontinentiemateriaal hebt.

Absorptieniveau bepalen van TENA-producten

Het juiste incontinentiemateriaal biedt het geschikte absorptieniveau voor uw situatie. Dit bepaalt hoeveel vocht door het product kan worden opgenomen. Het materiaal zal dikker of dunner kunnen zijn, al naar gelang de behoefte en de mate van urineverlies. Doorgaans geldt dat hoe hoger het absorptievermogen, des te dikker het TENA incontinentiemateriaal zal zijn. Als er weinig urine op te vangen is, volstaat een dunner product dat nauwelijks zichtbaar is. U kunt dus aan de hand van de hoeveelheid aan urine dat u verliest, bepalen welke product u wilt kiezen. Binnen de productielijnen van TENA is hierin voldoende keuze beschikbaar en kan elke vorm en mate aan incontinentie effectief worden opgevangen. U behoudt bovendien een droog en fris gevoel, doordat de urine niet aan het oppervlak blijft liggen.

Probeer verschillende TENA incontinentiematerialen uit

Om er zeker van te zijn wat goed voor u werkt, kunt u ervoor kiezen om verschillende producten uit te proberen. Zo bemerkt u precies welk product het meeste bescherming biedt voor uw vorm van incontinentie. TENA biedt u hierin een ruim assortiment, waardoor u zich snel verzekerd voelt van een geschikte oplossing. U bent zo altijd beschermd tegen doorlekken en ook nare geurtjes hebben geen schijn van kans.

Reageren is niet mogelijk