Nieuw golftas kopen: waar moet je rekening mee houden?

Nieuw golftas kopen: waar moet je rekening mee houden?Een golftas behoort tot de golfaccessoires die de volledige uitrusting van een golfer vormen. In tegenstelling tot sommige andere accessoires, is een golftas een noodzaak. Je moet tenslotte een manier hebben om je clubs over de golfbaan te dragen. Golftassen zijn er in vele maten en verschillende stijlen, vaak ontworpen voor hun specifieke taken: ultralichtgewicht, lichtgewicht en stand-bags voor wandelaars en andere golftassen voor golfers die zich liever in golfkarren laten rondrijden. Golftassen hebben al een lange weg afgelegd sinds je waarschijnlijk je laatste tas kocht. Vandaag zijn er enkele belangrijke kenmerken om te overwegen bij het kopen van een nieuwe golftas. Met dit artikel helpen we je erachter te komen hoe je een golftas kiest die bij je past.

Tips om de juiste golftas te kiezen

Als je graag wandelt, dan kijk je beter naar een tas met:

  • een superlicht gewicht
  • genoeg ruimte
  • en een goede riem.

Als je vrijwel alleen in een kar rondrijdt en de neiging hebt om met een club te spelen op bepaalde plaatsen, dan vind je jouw keuze wellicht in de categorie golftassen speciaal voor karretjes. Golftasmakers zorgen ervoor dat je clubs op talloze manieren niet tegen elkaar botsen. Kies dus een golftas met meerdere vakken. Als je een golftas draagt, moet deze comfortabel aanvoelen. Een goede riem met voldoende ruimte om aan te passen, is dus belangrijk. De riemen moeten zo worden afgesteld dat de tas recht op je schouders rust met een lichte helling om je clubs in de tas te houden. Als je je niet op jouw gemak voelt wanneer je clubs met tegen je schouders drukken, koop de tas dan niet! Als je het golfterrein al wandelend aflegt, moet je jouw tas lange tijd kunnen dragen. Dit is minder aangenaam als de tas te zwaar is. De meeste moderne golftassen zijn licht met behoud van hun stevigheid. Sommige golftassen zijn echter lichter dan andere, wat vaak minder zakken en opbergmogelijkheden biedt. Het doel van een lichte golftas is immers zo licht mogelijk zijn. Maar de zeer lichte golftassen zullen naar verloop van tijd minder lang recht blijven staan. In het uitkiezen van een lichte golftas is het belangrijk dat je let op duurzaamheid en comfort. Golfstore Edwin Derksen biedt een ruim assortiment aan golftassen en andere accessoires die je nodig hebt als golfer. En omdat de prijs ook belangrijk is, kunnen we je vertellen dat hier hoogwaardige tassen van onder andere de merken Callaway en Ping Hoofer aan de beste prijs gevonden kunnen worden. Bezoek vandaag nog de webshop op de pagina golfstorederksen.nl 

De beste tassen

Als golfer maak je je meestal meer zorgen over wat je in de golftas kunt stoppen, dan het uitzicht van de tas. Toch is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de tas. Of je nu iemand bent die de hele tijd wandelt met een tas op de schouders of je laat brengen met de tas achteraan in de golfkar, jouw golftas speelt een sleutelrol in je plezier aan het spel. De beste golftassen houden je clubs georganiseerd en beschermd, zodat de clubs in perfecte staat blijven en je ze snel kan vastgrijpen. Ook al ga je voor lichtgewicht, golftassen zijn ook bedoeld om andere spullen in op te bergen, met behulp van meerdere zakken. Denk bijvoorbeeld aan een kleine verbanddoos om eerste zorgen toe te dienen, extra kledij tijdens de winter, enz. Sommige hebben zelfs een geïsoleerd koelvakje waar je je favoriete drankje koel in kan bewaren. Uiteindelijk maak je zelf jouw keuze. De beste golftassen zijn dus deze die voor jou comfortabel voelen, duurzaam zijn en jou alle plezier van het spel bezorgen.

Reageren is niet mogelijk